Hirdetés

22 év csúszás után jelent meg egy játék a Nintendo rég nem gyártott kézi konzoljára

|

Hosszú utat járt be a Kien nevű akció-platformer játék, melynek fejlesztése már 2002-ben elkezdődött.

Hirdetés

Nemrégiben ünnepelte 35. születésnapját a Nintendo első kézi konzolja, a Game Boy, amely több szempontból is különleges, forradalmi gépnek bizonyult. Az évek során rengeteg kiegészítő és megannyi játék érkezett a több változatot is megélt hordozható eszközre, melyeket három és fél évtizeddel az első Game Boy megjelenése után már kifejezetten nehéz fellelni.

Éppen ezért megmosolyogtató, hogy a minap 22 év (!) késés után hivatalosan is megjelent a Kien névre keresztelt, RPG-elemekkel tűzdelt akció-platformer a Nintendo rég nem gyártott kézi konzoljának egyik későbbi változatára, a Game Boy Advance-re.

Hirdetés

Az ötfős, szárnyaikat bontogató fejlesztőkből avanzsálódott csapat még 2002-ben vágott bele a játék elkészítésébe, melynek gyötrelmesen hosszú utat kellett bejárnia a megjelenéséig. Maga a fejlesztés egyébként bár lassan, többnyire zökkenőmentesen haladt. Valójában a Kien már 2003 novemberében készen állt a megjelenésre, a kiadó azonban az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy inkább kukázza a projektet.

Később többen is érdeklődtek a játék iránt, ám a mögötte álló Age of Games végül senkivel sem tudott megegyezni - egészen mostanáig. Az InCube8 nevű retrojáték-kiadó ugyanis nemrégiben felkarolta a projektet, melynek eredményeképpen egy egészen mutatós csomag formájában jelenhetett meg a Kien Game Boy Advance-re.

A megjelenés kapcsán Fabio Belsanti, az ötfős fejlesztő csapat egyik tagja, a játék vezető dizájnere a következőt nyilatkozta a The Guardiannek:

"Látni, ahogy Kien életre kel azon a platformon, amelyre terveztük, egy valóra vált álom. A videojátékok élményének ereje - nem mindig, de bizonyos esetekben - sokkal intenzívebb és erőteljesebb lehet a régi, korlátozott grafikai és technikai erőforrásokkal készült játékokban. Soha nem fogom elfelejteni az érzelmeket, amelyeket a Philips Videopacra, a ZX Spectrumra és a Commodore 64-re készült videojátékaim borítóját nézve éreztem, és ezeknek semmi közük nem volt a képernyőn megjelenő pixelekhez."

Ha lecsapnátok a játékra, akkor az InCube8 weboldalán keresztül 60 dollár (plusz szállítás) ellenében rendelhetitek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)