Hirdetés

13 percet mutatott a Silent Hill 2 remake-ből a Konami, és két másik Silent Hill projektről is mesélt

|

A Bloober Team játéka mellett a Return to Silent Hill mozifilm és a Silent Hill: The Short Message fért még bele a Konami Silent Hill Transmission néven futott előadásába.

Hirdetés

Aligha lehet a véletlen műve, hogy a 2024-es Silent Hill Transmission és a legújabb State of Play időpontja szinte egybeesett. A két játékbemutató közelsége kényelmes helyzetet teremtett a Konami számára, amely a Sony eseményén harangozta be a Silent Hill 2 remake megjelenési dátumát egy friss trailer kíséretében, de tartalékolt bőven puskaport a saját prezentációjára is.

Az utóbbi fókuszában érthető módon a Bloober Team műhelyében formálódó horrorjáték állt, amellyel október 8-án érkezik PC-re (Steam) és PlayStation 5-re, de jutott egy kevés a rivaldafényből a Return to Silent Hill mozifilmnek, valamint a januárban debütált ingyenes játéknak, a Silent Hill: The Short Message-nek is.

A bemutató nagyobbik részét a Silent Hill 2 tette ki, melynek játékmenetéből 13 percet láthattunk. Sajnos nem vágatlan formában, de így is alkalmas rá, hogy a veterán rajongók eldönthessék, sikerült-e a lengyel csapatnak megragadnia a nagy előd esszenciáját, megidéznie a horrorklasszikus semmihez sem fogható hangulatát.

Hirdetés

Kétségtelen tény, hogy ez a Bloober Team eddigi legnagyobb volumenű projektje, amely túlszárnyalja még a 2021-es The Mediumot is, és abban a tekintetben ismeretlen terepnek számít, hogy nem pszichológiai, hanem túlélőhorror. Ebből fakadóan a játékmenet része a harc és az is, hogy be kell osztani a szűkmarkúan mért erőforrásokat, továbbá James sem fog csak úgy hipp-hopp magától meggyógyulni, miután szerzett pár súlyosabb sebet.

Aki türelmetlen, már most előrendelheti a játékot, amiből Deluxe kiadás is érkezik. Az utóbbi 48 órányi előnyt biztosít, vagyis már október 6-án indulhat a rettegés. Ezen felül digitális album, a játék zenéi és James által viselhető bugyuta maszkok járnak még a megelőlegezett bizalomért cserébe. Az utóbbiakból a sztenderd változat előrendelői is részesülnek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Miután a Bloober Team munkatársai, valamint a Jamest és Maryt megformáló színészek (Luke Roberts és Salóme Gunnarsdóttir) is megosztottak pár gondolatot a remake kapcsán, a bemutató áttért Christophe Gans régóta dédelgetett projektjére, a Return to Silent Hillre. A Jeremy Irvine (James Sunderland) és Hannah Emily Anderson (Mary Sunderland) főszereplésével készülő mozifilm lényegében a Silent Hill 2 adaptációja, méghozzá abból a fajtából, amelyik igyekszik hű maradni a forrásműhöz. Ennek bizonyítékaként meg is villantottak néhány, a Konami játékával párhuzamba állítható képkockát. Bár a forgatással már tavaly júliusban végeztek, még nem tűzték ki a Return to Silent Hill premierjének napját.

Végezetül a gyűjtőknek szánt szobrocskák és egyéb termékek mellett szó esett a szinte a semmiből érkezett Silent Hill: The Short Message-ről is. A január 31. óta PlayStation 5-ön ingyen elérhető, cirka másfél óra alatt teljesíthető játékot több mint 2,5 millióan töltötték már le. Bár vegyes kritikákat kapott, egy próbát mindenképpen megér, ha épp nincs mivel játszanotok.

Sajnos továbbra sem tudni, hogy tiszteletét teszi-e valaha más platformon is, miként a Silent Hill f és Silent Hill: Townfall távolmaradását is csalódásként élhették meg a széria rajongói.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)