Hirdetés

Magyar csapat is dolgozik az Amazon videojátékos animációs antológiáján

|

Így a Secret Level még egy szálon kötődik a Love, Death & Robotshoz.

Hirdetés

Egy alkotóműhely általában megfoghatatlannak tűnik a játékosok számára, csupán egy arctalan cég, amely szállítja a kedvenc videojátékainkat. Azonban amikor egy-egy stúdió valamely munkatársa híresebbé válik, máris közelebb kerül hozzánk az, amit csinálnak. Ugyanez a helyzet a Blur Studióval is, amely bár 1995 óta lankadatlanul dolgozik videojátékok és filmek animációin, valamint filmszerű átvezetőin, mégsem több egy névnél a stáblistán. Ezen változtatott a gamescom nyitóműsorán a Blur egyik alapítója, az első Deadpoolt és a Sonic filmeket is rendező Tim Miller.

Miller egyrészt ambiciózus projektjük, a Secret Level bejelentésével új, veszélyesebb vizekre evezett, másrészt érzelemgazdag szavaival és azzal, hogy a meghatottságtól könnyes szemekkel vezette fel az animációs antológiasorozat első trailerét, megmutatta, hogy a videojátékokon dolgozó "névtelen" szakemberek számára mennyit jelent ez a szakma, és maga az alkotás. Ilyenkor különösen jó érzés gamernek lenni, és van még valami, amire büszkék lehetünk. 

Hirdetés

Az Amazon Prime Videóra decemberben felkerülő antológiaszéria epizódjai olyan videojátékokat dolgoznak fel többek között, mint az Amored Core, a Dungeons & Dragons, a Sifu, a The Outer Worlds, a Warhammer 40,000 és a PlayStation Studios címei, a kisfilmek mögött pedig különféle alkotók állnak, akik különböző sztorikat mesélnek el más-más stílusban. Nagy örömmel erősíthetjük meg, hogy ehhez a változatossághoz hozzájárul hazánk egyik világhírű csapata, a DIGIC Pictures is, ugyanis a budapesti székhelyű csapat egyike a projekt résztvevőinek.

A 2002-ben alapított DIGIC minőségi filmes és videojátékos trailerekkel, játékokon belüli átvezetőkkel alapozta meg a hírnevét, a legnagyobb kiadók legnagyobb franchise-ain dolgozott az elmúlt több mint két évtizedben (mint az Assassin's Creed, a Call of Duty, a The Witcher és az Uncharted). Aztán szintet lépett és a Netflixen látható Love, Death & Robots névre keresztelt animációs antológiasorozatba készített saját rövidfilmet The Secret War címmel, amelyért Annie-díjat kapott, a Secret Level pedig az LDR-re hasonlít majd, csak videojátékos témában.

A csapat, mely 2021 óta az időközben függetlenné vált Saber Interactive részét képezi, tavaly jelezte, hogy egy új területen is kipróbálja magát: a glasgow-i Axis Studiosszal együttműködve két animációs filmet készít. Ezek közül a Worlds Apart című egész estés fantasy-kalandfilm fog hamarabb megvalósulni. Azt viszont előbb láthatjuk, hogy mit tett hozzá a Digic Pictures a Secret Levelhöz, ugyanis az antológiasorozat december 10-én debütál az Amazon Prime Videón. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)