Hirdetés

Kiszivárgott a Civilization VII megjelenési dátuma

|

Mindössze néhány órával a gamescomot megnyitó nagyszabású műsor előtt lehullott a lepel az egyik féltve őrzött titokról.

Hirdetés

Nincs szerencséje a 2K Gamesnek idén a nagy videojátékos rendezvényekkel. Talán még emlékeztek arra, hogy a Summer Game Festet megelőzően beharangozták, hogy a Take-Two Interactive kiadói brandje alá tartozó nagy franchise-ok egyike új epizóddal gyarapodik. A legtöbben valószínűleg a BioShock vagy a Mafia folytatásában reménykedtek, de olyanok is akadhattak szép számmal, akik a Borderlands következő felvonását várták, végül azonban a Sid Meier nevével fémjelzett, évtizedek óta a 4X-es műfaj trónján ücsörgő Civilization lett a befutó.

Csakhogy a meglepetést elrontotta, hogy még aznap, órákkal a hivatalos bejelentés előtt kiszivárgott a hír, a sajtó pedig rögvest le is hozta. De még ha szemérmesen hallgat, az sem segített volna semmit a közösségi média korában.

Hirdetés

Mindebből arra következtetnénk, hogy a 2K Gamesnél tanultak a leckéből, és szoros hírzárlattal óvják a Firaxis alkotását, amelyről tudni lehetett, hogy nem hagyja ki a gamescomot, megmutatja a tényleges játékmenetet, valamint jó esélyt láttunk arra, hogy a premierdátumot is nyilvánosságra hozzák a fejlesztők.

Nos ez utóbbi már meg is történt az egyik ismert szivárogtató, billbil-kun jóvoltából, aki rögvest megosztotta értesüléseit követőivel az X-en. Ezek alapján a Civilization VII 2025. február 11-én érkezik PC-re és konzolokra. A játékosok Standard és Deluxe kiadásokból választhatnak, az utóbbi az eddig nem ismert extra tartalmakon felül korai hozzáférést is nyújt, ennek birtokában már február 6-án nekiláthatunk a világ meghódításának.

Az árakról is mesélt a szivárogtató, aki úgy tudja, hogy PS5-re és XSX-re adók nélkül 70, illetve 100 dollárba kerül majd a játék kiadástól függően, míg Switchre 10 dollárral kevesebbért lehet majd beszerezni, és akkor már gyaníthatóan PC-re is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)