Hirdetés

Ilyen lesz a Kingdom Come: Deliverance 2 játékmenete - most 25 percet nézhetsz meg a középkori RPG-ből

|

Se sárkányok, se elfek, se varázslatok, csak történelmi ihletésű kalandok. Nem is kell nagyon más, ugye?

Hirdetés

Nagyon szerették volna a fejlesztők, ha még idén kiadhatják a 2018-as Kingdom Come: Deliverance közvetlen folytatását, de jobbnak látták, ha még ülnek rajta egy keveset, és csiszolgatják annak érdekében, hogy ne okozzanak csalódást a visszatérő rajongóknak, sem az új játékosoknak. A várakozás előtti izgalmakat fokozandó pedig ígéretükhöz híven közzétettek a YouTube-csatornájukon egy hosszabb, kevés vágást (ám annál több kaszabolást) tartalmazó játékmenet-bemutatót.

Bő 25 percet láthatunk a nemesekkel keveredő egykori kovácsinas, Henry kalandjaiból, aki az első részben nemcsak a fegyverforgatást sajátította el, de egyebek mellett olvasni is megtanult, amivel kevés közember büszkélkedhetett az 1400-as évek elején.

Hirdetés

Igen ám, de hiába vértezte fel magát oly sok tapasztalattal és tudással, ha egyszer az írócsapat úgy döntött, hogy amikor csak lehetőség kínálkozik, tréfát őz vele. Mindjárt a bemutató első küldetésében könyékig turkálhat a szarban - szó szerint -, hogy aztán "önélzetes latolként" lépjen fel a kellemetlenkedő szerencsejátékosokkal szemben. E rövid közjáték után pedig koszosan, büdösen (amire az útjába keveredők megjegyzéseket is tesznek) útnak indul Kuttenbergbe, hogy lecsutakolja magát a virágzó város fürdőjében.

Az NPC-k mindenre reagálnak, amit Henry csinál, így arra is, ha szabadjára engedi a benne lakozó (parti)állatot, és úgy viselkedik, hogy az másokban megbotránkozást kelt. Büntetése nem marad el, nyilvánosan megvesszőzik a város főterén, ha túlságosan elszalad vele a ló - derült ki a bemutatóból sok más érdekesség mellett. Példának okáért útravalónak szárított ételt érdemes vásárolni, mert a friss megromlik, ha nem esszük meg időben. És a részletekre való odafigyelés köszön vissza a lopakodás megvalósításában is - nehéz, csörgő láncingben teljesen felesleges próbálkozni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A bemutató végéhez közeledve Henry még belekeveredik egy felszarvazós történetbe, amit nem sikerül békés módszerekkel, kompromisszummal lezárnia, de legalább a kitűzött célját eléri. Mi pedig közben ízes lengyel káromkodásokat hallgathatunk (és tanulhatunk, elvégre sosem lehet tudni, mikor jönnek majd jól).

Ha minden terv szerint alakul, és nem lesz szükség újabb halasztásra, a Kingdom Come: Deliverance II 2025. február 11-én végre megjelenik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re. Mi már türelmetlenül várjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)