Hirdetés

Hide the Pain Harold Baby Shark jelmezben tanít meg téged a helyes újraélesztésre

|

A videóban sok más dal is felcsendül, természetesen mindhez külön jelmez tartozik.

Hirdetés

Hide the Pain Harold, polgári nevén Arató András, egy új edukációs kampány részeként szerepel az Országos Mentőszolgálat Alapítvány videójában, ahol a laikus újraélesztés fontosságára hívja fel a figyelmet. A kampány célja, hogy megmutassa, milyen életmentő lehet az első néhány perc hirtelen szívhalál esetén.

A videóban Arató egy cápának öltözve mutatja be az újraélesztéshez szükséges mozdulatokat, ami valljuk be, nemcsak figyelemfelkeltő, hanem szórakoztató is - közben nyilván a hírhedt Baby Shark gyermekdal szól. A videóban több más közönségkedvenc nóta is felcsendül, amik megfelelő ritmust biztosíthatnak az életmentő folyamathoz, ezekhez pedig Hide the Pain Harold mindig autentikus szerelésben asszisztál. 

Hirdetés

A kampányhoz tartozó sajtóanyagban Dr. Czakler Éva mentőorvos részletesen ismertette a folyamatot, amely magában foglalja a megfelelő pozíciót és a nyomások ütemét is. Az újraélesztési lépések közé tartozik, hogy a mellkas nyomását másodpercenként kétszer, 5-6 centiméter mélyen kell végezni. A kampány részeként létrehoztak egy Spotify-listát is, amely segíti a megfelelő ütem megtartását.

A videó és a kampány az újraélesztés nemzetközi napjára készült, amely október 16-án van. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a mozdulatok bárki számára könnyen és gyorsan megtanulhatók, viszont akár életet is menthetnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)