Hirdetés

Először rendeznek női e-sport versenyt Magyarországon

|

Ez a következő lépcsőfok a Női E-sport Szakág és az első magyar női Counter-Strike 2 válogatott megalakítása után.

Hirdetés

Ahogy a videojátékozás sem kizárólag a fiúk hobbija, úgy annak a profi, hivatásszerű űzése sem kizárólag az erősebbik nem sportja. Ennek szellemében Magyarországon is egyre több a női játékos, dacára annak, hogy sokuknak zaklatással kell szembenézniük, ha online vizekre eveznek. Mindenesetre azt a törekvést, hogy a hazai e-sport népszerűsége tovább növekedjék minden társadalmi csoportban - beleértve a nőket is -, aktívan támogatja a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ).

Ennek szellemében jött létre a Női E-sport Szakág, majd alakult meg az első magyar női Counter-Strike 2 válogatott, amely indul az IESF (International Esports Federation) szervezte világbajnokság európai regionális selejtezőjén. De szintén említésre méltó, hogy az Assetto Corsában kiváló Németh Eszter révén magyar résztvevője is van a Global Esports Federation, Global Esports Games 2024 China versenyének.

Hirdetés

Most pedig ugyanezen vezérelv mentén kerül megrendezésre a HUNESZ Női E-sport Szakága szervezésében az első hazai női verseny, nevezetesen a Valorant 2v2 Spike Queen Challenge powered by K&H, amelynek döntőjében a selejtezőből továbbjutott legjobb 4 csapat mérkőzik meg ma délután a Delta1 Esports Caféban.

De nem csak a verseny miatt lehet izgalmas az e-sport iránt érdeklődő női játékosok számára a rendezvény, mivel a döntőkkel párhuzamosan Női E-sport Szakági Napot tart a szövetség szakértők bevonásával. Ezen olyan témákról lesz szó, mint a nők jelenléte a gamer világban, a nemzetközi és hazai szervezetekben, versenyeken, továbbá a női e-sportban rejlő karrierlehetőségek, valamint azok a kihívások, amelyekkel nőként, illetve szülőként lehet találkozni.

A szervezők remélik, hogy a női e-sportolók sikerei és történetei inspirációul szolgálhatnak a jövő generációi számára.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)